Na akné kolagén? Prečo nie...

Kolagén nie je len pre vrásky, nechty a vlasy – morský kolagén pomáha aj liečiť akné.

Teenageri trpia pupienky, dospelí potom bojujú s vráskami, a niektorí ľudia sa stretávajú s oboma naraz. Aj im môže pomôcť kolagén tým, že lieči komplexne celý organizmus a zmenšuje v tele zápal, čím môže ovplyvniť aj celkovú zápalovosť pleti. Kolagén je kľúčovým proteínom ľudského tela, ktorý zaisťuje kvalitu tkanív. Bohužiaľ sa s vekom jeho hladina postupne znižuje. Pokles kolagénu v ľudských tkanivách je možné doplniť pomocou doplnkov stravy, ktoré nielen vypĺňajú vrásky, ale aj vyživujú a posilňujú telo na mnohých úrovniach, čo má za následok nielen omladenie, ale aj zvýšenie odolnosti voči zápalom.

Kolagén síce nie je všeliekom, ale podľa rozsiahlych vedeckých štúdií má jeho užívanie vo forme hydrolyzovaných peptidov mnoho zdravotných výhod. Pripomeňme si niekoľko z nich: kolagén zlepšuje elasticitu pokožky a jej schopnosť sa hojiť, zvyšuje kvalitu vlasov a nechtov, podporuje rast hmoty vo vnútri kostí, čím uľavuje od bolesti kĺbov, podporuje nárast svalovej hmoty a regeneráciu po cvičení a mnoho ďalšieho.

Čo sa zatiaľ o kolagéne príliš nevie, je to, ako dokáže tlmiť zápaly, upokojovať hormóny, posilňovať črevá a črevnú mikroflóru – tým všetkým potom bojuje na mnohých úrovniach, vrátane toho, že dokáže podporovať prevenciu a liečbu akné.

Vďaka svojim vlastnostiam môže kvalitný, testovaný a dobre vstrebateľný kolagén, teda Orca Collagen, urobiť veľkú radosť ľuďom, ktorí majú problémy s vyrážky aj v dospelosti. Ocenia ho hlavne ženy s úporným cystickým akné, ktoré je hormonálneho pôvodu a po ktorom môžu zostať výrazné jazvy. Správna a pravidelná dávka kvalitného kolagénu pomáha posilňovať štruktúru a obranyschopnosť pokožky, čo znižuje náchylnosť k tvorbe zápalov a upchatých pórov. U už existujúcich vyrážok potom kolagén urýchľuje hojenie a zlepšuje vzhľad starých jaziev spôsobených akné.

Pozrime sa podrobnejšie na to, akým spôsobom kolagén ovplyvňuje naše telo a ako sa jeho zdravotné benefity poskladajú do podoby, že dochádza k redukcii akné.

Kolagén lieči povrch čriev a znižuje zápal

Keď je črevná sliznica poškodená, toxíny a bielkoviny z jedla a liekov môžu prenikať do krvného obehu a vyvolávať zápaly. Kolagén dokáže zaceliť črevnú výstelku, čím znižuje riziko výskytu "syndrómu priepustného čreva". Tým sa znižuje celková zápalovosť v tele.

Kolagén zvyšuje rozmanitosť črevného mikrobiomu

Nevyvážený črevný mikrobióm môže prispievať k zápalom kože. Kolagén pozitívne ovplyvňuje rovnováhu baktérií v črevách a podporuje tak zdravší mikróbiom.

Kolagén bojuje proti akné tlmením zápalu v tele

Hydrolyzované peptidy kolagénu potláčajú zápalové proteíny, čo môže znížiť frekvenciu a intenzitu výskytu akné.

Kolagén pomáha regulovať hormóny

Aminokyseliny kolagénu pomáhajú regulovať hormóny, čo môže predchádzať vzniku kožných problémov spojených s hormonálnymi zmenami.

Kolagén urýchľuje hojenie pleti a zlepšuje vzhľad jaziev po akné

Kolagén má silné protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú urýchliť hojenie pokožky a zlepšiť vzhľad jaziev po akné.

Neplatí čím viac, tým lepšie

Je dôležité dbať na správne dávkovanie kolagénu, pretože príliš vysoká dávka môže spôsobiť nadmernú tvorbu kožného mazu a zhoršiť tak akné. Odporúčaná denná dávka kolagénu je individuálna, ale zvyčajne sa pohybuje okolo 6000 mg. Dodržiavaním správneho dávkovania môžete po pár týždňoch pozorovať kontinuálne zlepšovanie pleti a príjemnejší pocit pri pohľade do zrkadla.

O prípravku více o prípravku Orca Collagen
Kúpiť kúpiť Orca Collagen
Referencie vaše skúsenosti