Kolagén, skutočná pomoc alebo ďalší podvod?

Určite sa nebudete čudovať, pretože, ako iste viete, na internete sa pohybuje mnoho pochybných subjektov, ktoré zarábajú na ľudskej dôverčivosti. Sľubujú, že vďaka ich prostriedku na plešatú hlavu vyrastie hriva hustých vlasov. Tvrdia, že ich výnimočný prípravok zničí (neexistujúce) ľudské parazity, ktoré sú príčinou všetkých chorôb na svete, a vy sa bez parazitov budete cítiť ako nový. Dávajú ľuďom s niekoľkými kilami navyše nádej, že ich zbavia tukových bŕzd brušnej pneumatiky za 2 týždne - bez cvičenia a úpravy stravy - stačí len kúpiť ich zázračné pilulky. Chcú vám vnútiť zvláštny stroj, ktorý premení vašu obyčajnú vodu z kohútika na liečivú, akoby ste pili z rozprávkovej studne. Určite vám napadnú aj ďalšie podobné vynálezy - ďalšie pilulky, kvapky, omladzujúce krémy a liečivé prístroje ako z budúcnosti.

Kolagén, aj keď sa vám jeho boom môže zdať až neuveriteľný, medzi tieto podvody, ktoré využívajú ľudské túžby byť zdravý, mladý a krásny, nepatrí. Kolagén nie je zázrak, ktorý z vás urobí iného človeka. My spolu s odborníkmi sme presvedčení, že po ňom budete o malý kúsok krásnejší a zdravší. Jeho účinnosť je potvrdená nezávislými vedeckými štúdiami ľudí, ktorí sú odborníkmi v oblasti biochémie, medicíny a dermatológie. Efektivita pravidelného užívania kolagénu je dokázaná mnohými aktuálnymi štúdiami. Poďme spomenúť niektoré z nich.

Účinky suplementácie hydrolyzovaným kolagénom na starnutie pokožky: systematický prehľad a metaanalýza (2021)

Sumarizácia doterajších štúdií o účinkoch kolagénu na ľudskú pokožku. Bolo vybraných 19 štúdií s celkovým počtom 1 125 účastníkov vo veku od 20 do 70 rokov, z ktorých 95 % boli ženy. Skupinová analýza štúdií ukázala priaznivé výsledky suplementácie hydrolyzovaným kolagénom v porovnaní s placebom. Pokožka bola lepšie hydratovaná, mala lepšiu elasticitu a menej hlboké vrásky.

Morský kolagén: sľubný biomateriál pre hojenie rán, starnutie pokožky a regeneráciu kostí (2022)

Štúdia preukázala, že morské alebo rybie zdroje kolagénu sú výrazne výhodnejšie ako zdroje suchozemských živočíchov. Morský kolagén má schopnosť podporovať "reepitelizáciu kože, vaskularizáciu, migráciu fibroblastov" a celkovo rýchlejšie hojenie rán.

Biomateriály na báze kolagénu pre biomedicínske aplikácie (2021)

Štúdia o všeobecných vlastnostiach kolagénu a jeho širokom uplatnení v biomedicíne, napríklad pri hojení rán, tkanivovom inžinierstve (pri popáleninách a kožných štepoch) a dopĺňaní kože.

Perorálna suplementácia kolagénom pri starnutí pleti: Je to módny výstrelok, alebo budúcnosť? (2019)

Sumarizácia všetkých doterajších štúdií účinnosti kolagénu. Záver je, že účinky kolagénu si vyžadujú ďalšie údaje, ale jeho potenciál je veľmi nádejný.

Vplyv užívania kolagénu na vlhkosť kože a kolagénovú sieť v koži: dôkazy z živého modelu a randomizovaných, placebom kontrolovaných klinických štúdií (2015)

Štúdia preukázala, že konzumácia kolagénu zvýšila hydratáciu kože už po 8 týždňoch užívania. V hlbokých vrstvách kože sa zvýšila hustota kolagénových vlákien, počet narušených kolagénových vlákien sa znížil už po 4 týždňoch užívania. "Experimenty typu ex vivo ukázali, že peptidy obsiahnuté v kolagéne aktívne podporujú tvorbu kolagénu". Výsledky pretrvávali aj po 12 týždňoch.

Účinky doplnku stravy s kolagénnymi peptidmi na elasticitu, hydratáciu a vrásky kože (2015)

Táto štúdia ukazuje, že perorálny výživový doplnok pozostávajúci z hydrolyzovaného kolagénu, kyseliny hyalurónovej a základných vitamínov a minerálov vedie k výraznému zlepšeniu hĺbky vrások a zlepšeniu elasticity a hydratácie kože.

Chcete mať trochu hustejšie a pevnejšie vlasy, žiarivejšiu hladšiu pleť, silnejšie nechty a vyživené kĺby, a to "bez práce" - len vďaka tomu, že budete pravidelne užívať doplnok stravy, ktorý podľa vedcov preukázateľne funguje? Môžete mať. Aj sme si to vyskúšali na vlastnej "koži"!

O prípravku více o prípravku Orca Collagen
Kúpiť kúpiť Orca Collagen
Referencie vaše skúsenosti