Kolagén pre zníženie váhy

Po užití morského kolagénu chudnete a rýchlejšie naberáte svalovú hmotu

Kolagén ľudia užívajú hlavne kvôli túžbe po kvalitnejšej pokožke, vlasoch a zdravších kĺboch. Existuje však niekoľko ďalších benefitov pre krásu, ktoré so sebou suplementácia kolagénu prináša.

Kolagén vyživuje všetky tkanivá tela a komplexne tak lieči telo na všetkých úrovniach. Kolagén síce nespôsobuje chudnutie priamo, ako to robia látky typu Ozempic (liek pre diabetikov) alebo Adipex (anorektikum, ktoré môže byť aj nebezpečné), ale tak, že vyživuje celý organizmus a posilňuje ho. Kolagén tiež pomáha uzdraviť črevný mikrobióm, reguluje hladinu krvného cukru a prispieva k pocitu sýtosti. Pri pravidelnom užívaní kolagénu je ľahšie schudnúť, nabrať svalovú hmotu a udržať si svoju formu.

Kolagén a chudnutie - lekárske štúdie

Zázraky nečakajte, ale cesta k lepšiemu telu bude vďaka morskému kolagénu oveľa menej tŕnitá. Pozrime sa na vedecké štúdie, aby sme tu len nepísali prázdne sľuby.

  • Štúdia, ktorá spojuje tému užívania kolagénu a chudnutia, je z júna roku 2023 a má trochu zložitý názov: "Kolagénové peptidy pôsobia proti obezite ovplyvnením pomeru firmikútov/bakteroidov v črevách". Štúdia zistila, že kolagén v črevách redukuje mikroorganizmy, ktoré prispievajú k obezite, a naopak pomáha "nakŕmiť tých dobrých". To znamená, že kolagén funguje ako prebiotikum, čo je predpoklad pre rast a dlhú životnosť užitočných probiotík. Čím viac ladí črevný mikrobióm, tým je potom chudnutie jednoduchšie.
  • Ďalšia štúdia z toho istého roku, ktorá sa zaoberá súvislosťou medzi kolagénom a chudnutím, sa nazýva "Rola suplementácie kolagénom na zlepšenie inzulínovej rezistencie". Štúdia dokazuje, že kolagén zlepšuje citlivosť buniek na hormón inzulín, a pomáha tak ľuďom, ktorých obezita súvisí s prebiehajúcou alebo začínajúcou cukrovkou.
  • Kolagén prispieva k tvorbe svalovej hmoty a čím viac svalovej hmoty máme, tým viac kalórií spaľujeme. Štúdia z roku 2015 s názvom "Suplementácia kolagénnymi peptidmi v kombinácii so silovým tréningom zlepšuje svalovú hmotu u starších mužov s úbytkom svalov". Išlo o randomizovanú kontrolovanú štúdiu, do ktorej sa zapojili starší dospelí muži. Tí absolvovali 12 týždňov silového tréningu. Polovica účastníkov užívala doplnky stravy s kolagénnymi peptidmi, zatiaľ čo druhá polovica užívala placebo. U tých, ktorí mali účinnú látku, skutočne došlo k zväčšeniu svalovej hmoty a strate tuku v porovnaní so skupinou, ktorá dostávala placebo.
  • Kolagén dokonca redukuje tvorbu tukových buniek, tzv. adipocytov. Štúdia z roku 2019 "Vplyv užívania kolagénu na hmotnosť tuku v tele u dospelých s nadváhou" použila kolagén z raje. Štúdia bola randomizovaná, dvojitá zaslepená a s kontrolnou skupinou poberajúcou placebo sa jej celkom zúčastnilo 90 ľudí. Experiment dokázal, že kolagén pozitívne ovplyvňuje metabolizmus lipidov (tukov). U všetkých účastníkov užívajúcich kolagén sa počas 12 týždňov konštantne zlepšovala telesná stavba smerom k ideálnemu pomeru svalov a tukov.

A ako bonus môžeme konštatovať, že kolagén je proteín, a proteíny všeobecne napomáhajú pocitu sýtosti. Kolagén dokonca viac, ako ostatné - podľa experimentov kolagén nasýti o 44% viac, ako mliečny proteín kazeín.

O prípravku více o prípravku Orca Collagen
Kúpiť kúpiť Orca Collagen
Referencie vaše skúsenosti